Skip to main content

Over cupping

Cupping is een Oosterse geneeswijze die al eeuwen wordt beoefend. Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in het lichaam los te maken en te verwijderen.

Met cups brengen we de doorbloeding van huid, bind- en spierweefsel op gang waardoor verklevingen, knopen en ophopingen loskomen en het lichaam deze afvalstoffen zelf gaat afvoeren. Blokkades worden opgeheven, er ontstaat weer ruimte voor zuurstofrijk bloed en afvalstoffen worden afgevoerd.

Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond bindweefsel netwerk. De behandeling voelt aan als een stevige massage, geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans en harmonie.

Wist je dat stresshormonen opgeslagen worden in onze bindweefsellagen?
Stress is helaas niet uit te vlakken in onze maatschappij. Stress zorgt ervoor dat je spieren zich aanspannen. Het bindweefsel om je spieren gaat daardoor strakker om de spieren heen zitten waardoor je spieren niet meer optimaal kunnen bewegen.

Daarnaast heeft ons lichaam het extra zwaar te verduren door een leefstijl van veel zittend (online)werk, bewerkte voeding, koffie, alcohol et cetera. We hebben niet in de gaten dat deze onderdelen belastend en stressvol zijn voor ons systeem waardoor lichamelijke ongemakken en gezondheidsklachten vaker voorkomen.

Ook bij stressvolle emotionele en mentale gebeurtenissen maakt ons lichaam stresshormonen adrenaline en cortisol aan wat in de bindweefsellagen wordt opgeslagen.

Tijdens een cupping behandeling komen verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma, ziekten, oud zeer, klachten, kwalen, bindweefsellagen, ophopingen van vet en spierknopen los. Er komt zuurstofrijk bloed op gebieden die voorheen minder doorbloed waren. De boel gaat weer stromen. Je lichaam wordt soepeler, je lymfesysteem kan beter afvoeren en opruimen. Je voelt weer ruimte in je hoofd en in je lijf en je organen gaan beter werken. Klachten nemen af en de energie en balans komt terug. Je komt letterlijk en figuurlijk lekkerder, anders in je vel, meer intuïtief, minder verstoring en dichter bij jezelf.

Iedereen heeft baat bij cupping!

Een cuppingmassage kan op veel vlakken een positief effect hebben


Lost veel problemen op zoals huidklachten, rugpijn, zware benen, pijnlijk schouders en armen, pijnlijke knieën etc.


Je gaat makkelijker en soepeler bewegen


Je zit letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel


Je huid wordt gezond en krijgt meer vitaliteit 


Verlost van cellulite, ophopingen en vet.


Trauma’s en oud zeer komen eruit en mogen eindelijk losgelaten worden en dat is zo’n fijn gevoel!


Doordat afvalstoffen verdwijnen, komt er meer rust in je systeem wat resulteert in minder angsten, piekeren, zorgen en ongeduld.


Je gaat er jonger uit zien want je huid wordt weer doorbloed en alles wordt elastisch en strakker.


De organen gaan beter werken


Alles gaat beter stromen


Lymfesysteem kan beter afvoeren en opruimen


Sommigen klanten worden helderder in hun hoofd

De succesformule

Met deze drie pijlers brengen wij beweging.

Vertrouwen

Vergroten van bewustwording

Verbinding

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?